Omdat ik lekker en gezond eten belangrijk vind, heb ik inmiddels heel wat recepten verzameld die ik vaak in mijn kraamgezinnen gebruikte. Want de kraamverzorgende was er tot enkele jaren terug niet alleen voor de moeder en de baby, ook het gezin moest verder. Daarbij hoorde dus ook een maaltijd op tafel zetten voor de hele gezin.

Vele malen werd mij gevraagd om na afloop van de maaltijd het recept op te schrijven, want de kraamvrouw wilde te zijner tijd dit recept zelf ook een keer klaarmaken. Koken wordt tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend van moeder op dochter overgedragen, dat moet je allemaal zelf leren. En wil je gezond en gevarieerd eten, dan is vers toch veel lekkerder, gezonder en ook nog eens goedkoper.

Daarom heb ik mijn recepten op een website gezet, dan hoefde ik niet zoveel te schrijven.

Allereerst een tip: zorg dat je altijd een voorraad hebt van de hieronderstaande ingrediënten, dan kun je altijd snel een maaltijd klaarmaken.

  • aardappelen
  • rijst
  • spaghetti
  • uien
  • knoflook
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus
  • 1 liter tomatensap
  • 1 blik tomaten op sap
  • 1 blik abrikozen op sap
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje houdbare room of room culinair
  • eieren
  • diepvriesbladerdeeg of hartige taartdeeg
  • diepvries zalm
  • kipfilets in de diepvries
  • gehakt diepvries
  • zout
  • peper
  • ketjap
  • Italiaanse of Provençaalse kruiden

 

Heeft u interesse in de recepten die ik veel gebruikte, druk dan via de knop Culinair op de knop Recepten.