Kip met abrikozen en ketjapsaus

 

Nodig voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 literblik abrikozen op sap
  • 2 uien en knoflook naar believe
  • flinke scheut ketjap
  • peper en niet te veel zout, want ketjap is al zout van zichzelf
  • 1 blikje van 140 g tomatenpuree

 

Bereiding

  1. uien en knoflook schoonmaken en klein snijden
  2. kippfilet peperen en zouten en in olie of boter bruin bakken
  3. uien en knoflook erbij bakken en alles goed omroeren
  4. linke scheut ketjap erbij gieten, dan het blik abrikozen met het sap erbij doen
  5. alles 30 minuten lekker laten sudderen op laag vuur en met deksel op de pan
  6. op het laatst het blikje tomatenpuree er door roeren
  7. dan nog 5 minuten door warmen

 

Tip

  • lekker met rijst erbij