Bourgondische riblappen

 

Nodig voor 4 personen

  • 1 pond riblappen of hacheevlees
  • 1 pakje gerookte spekblokjes
  • flinke scheut rode wijn
  • 2 uien, schoongemaakt en klein gesneden
  • 2 tenen knoflook, schoongemaakt en klein gesneden
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • voor de liefhebber wat champignons, een in plakjes gesneden wortel, wat aardappelen in kleine gesneden

 

Bereiding

  1. vlees peperen en zouten en in de boter of olie goudbruin bakken
  2. daarna de spekjes erbij bakken
  3. uien en knoflook bij het vlees roerbakken
  4. champignons, aardappelen en wortel erbij en even laten bakken
  5. Provençaalse kruiden er over strooien en erdoor roeren
  6. wijn eer bij schenken
  7. alles op laag vuur en met deksel op de pan 4 uur lekker laten stoven

 

Wijntip

  • drink de gebruikte rode wijn erbij