Quiche van broccoli met zalm


Nodig voor 4 personen

  • 4 plakken hartige-taartdeeg of bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 g room
  • 1 stronk broccoli
  • 1 pakje zalm uit de diepvries
  • peper, zout

 

Bereiding

  1. tijdig de oven aanzetten op 200 °C
  2. ovenschaal met boter of olie invetten
  3. plakken deeg laten ontdooien en er volledig de bodem van de ovenschaal mee bedekken
  4. broccoli schoonmaken, in roosjes snijden en in een paar minuten in een pan met een beetje
    water en zout beetgaar koken
  5. zalm in enkele minuten bakken en daarna verkruimelen
  6. broccoli laten uitlekken en in de ovenschaal doen
  7. de zalmbrokken er gelijkmatig over verdelen
  8. eieren klutsen met de room, peper en wat zout en dan over het mengsel gieten
  9. zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat deze in 30 minuten krokant bakken.

 

In plaats van broccoli met zalm kun je ook voor andere combinaties kiezen
- spinazie met geitenkaas
- prei met spekjes of gerookte kip
- mozarella met rivierkreeftjes en tomaten

De bereidingswijze is steeds dezelfde.