Lasagne met een saus van tomaten en gehakt

 

Nodig voor 4 personen:

  • ongeveer 5 grote lasagnevellen
  • 400 g gehakt
  • bakje champignons, schoongeborsteld en in plakje snijden
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 blik tomaten op sap
  • 2 uien en 1 teen knoflook, schoonmaken en klein snijden
  • winterwortel (of enkele kleinere wortels), in plakjes
  • peper, zout en Italiaanse kruiden
  • 2 dl melk, 30 g boter en anderhalve eetlepel bloem om de bechamelsaus te maken

 

 Bereiding

  1. oven tijdig aanzetten op 180 °C
  2. in een pan het gehakt in wat olie rul bakken (rode kleur verdwenen)
  3. uien en knoflook meebakken
  4. peper, zout en Italiaanse kruiden toevoegen
  5. champignons en wortel mee bakken
  6. de tomaten met het sap er bij doen (de lasagne neemt veel vocht op) en alles 10 min laten pruttelen met deksel op de pan
  7. de bechamelsaus maken:
    smelt de boter in een steelpan
    roer met een garde er de bloem door en laat enkele minuten garen
    voeg in één keer de melk toe en breng goed roerend het geheel langzaam aan de kook
    er ontstaat een dikke, romige saus
    voeg de kaas toe en laat die al roerende smelten
  8. ovenschaal invetten met olie of boter
  9. de bodem eerst bedekken met een lasagnevel, dan een laag gehaktmengsel, dan wat gerapte kaas
  10. herhalen tot alles op is
  11. tenslotte de saus er over gieten
  12. zet de schaal in de oven en 30 min laten bakken tot de bovenkant mooi bruin is gebakken