Chili con carne
Nodig voor 4 personen
- 450 g rundergehakt
- 2 uien, schoongemaakt en klein gesneden
- 1 teen knoflook, schoon en klein gesneden
- 1 verse rode Spaanse peper (naar wens met/zonder zaden en lijsten), in smalle schuine reepjes gesneden
- 1 volle theelepel gemalen komijn
- 200 g gedroogde zontomaten in olie, uitgelekt en klein gesneden
- 2 blikken tomatenblokjes van elk 400 g
- ½ kaneelstokje
- 2 blikjes kidneybonen van elk 400 g, uitgelekt
- naar believe 1 of 2 afgestreken theelepels chilipoeder
Bereiding
- verhit in een pan 2 eetlepels olie en bak de ui en knoflook zacht
- voeg alle kruiden toe
- voeg het gehakt toe en bak het bruin
- voeg de gedroogde tomaten toe
- voeg tomaten met het sap, kaneel en een scheutje water toe
- laat alles een half uur met deksel zachtjes stoven
- op het laatst de bonen erbij doen en goed mee verwarmen
- haal op het laatst het kaneelstokje weg
Tip
- kan zó opgediend worden
- kan met wat rijst of aardappelpuree