Chili con carne

 
Nodig voor 4 personen

  • 450 g rundergehakt
  • 2 uien, schoongemaakt en klein gesneden
  • 1 teen knoflook, schoon en klein gesneden
  • 1 verse rode Spaanse peper (naar wens met/zonder zaden en lijsten), in smalle schuine reepjes gesneden
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • 200 g gedroogde zontomaten in olie, uitgelekt en klein gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes van elk 400 g
  • ½ kaneelstokje
  • 2 blikjes kidneybonen van elk 400 g, uitgelekt
  • naar believe 1 of 2 afgestreken theelepels chilipoeder

 

Bereiding

  1. verhit in een pan 2 eetlepels olie en bak de ui en knoflook zacht
  2. voeg alle kruiden toe
  3. voeg het gehakt toe en bak het bruin
  4. voeg de gedroogde tomaten toe
  5. voeg tomaten met het sap, kaneel en een scheutje water toe
  6. laat alles een half uur met deksel zachtjes stoven
  7. op het laatst de bonen erbij doen en goed mee verwarmen
  8. haal op het laatst het kaneelstokje weg

 

Tip

  • kan zó opgediend worden
  • kan met wat rijst of aardappelpuree