Moussaka
 

Nodig voor 4 personen

  • 400 g lamsgehakt
  • 3 tot 4 aubergines
  • 3 uien, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, schoongemaakt en klein gesneden
  • 1 tot 2 dl vleesbouillon
  • 1 dl tomatensaus
  • 1 theelepel oregano
  • kaneel
  • 100 g feta
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • 250 ml melk

 

Bereiding in 4 delen: aubergines roosteren, gehaktmengsel maken, saus maken, ovenschaal vullen en in de oven

 

  1. snijd de aubergines in schijven van 0,5 cm dik
    bestrijk/besprenkel de plakken met wat olie
    rooster de plakken tot ze gaar (dus zacht) zijn
    bestrooi ze met zout en kaneel
  2. verhit in een koekenpan een flinke scheut olie en bak de ui en de knoflook, haal uit de pan en zet apart
    bak daarna in dezelfde pan het gehakt rul tot de rode kleur weg is
    bestrooi het met een flinke snuf zout, peper en oregano
    zet de oven aan op 180 °C
  3. verwarm in een pan de melk tot kookpunt
    breng op smaak met zout en peper
    doe er de losgeklopte eierdooiers door
    verwarm de vleesbouilon en voeg de tomatensaus erbij
  4. vet een grote, diepe ovenschaal in met wat olie
    vul de schaal met een laag aubergines, dan een laag gehakt, dan een laag uien
    herhaal dit tot alles op is
    begiet het gerecht met de bouillon-tomatensaus
    bedek de schotel ten slotte met de dikke melksaus
    verbrokkel de feta erover
  5. zet de schotel in de oven en laat deze in circa 1 uur garen