Zuurkool met gestoomde zalm in Rieslingsaus
Nodig voor 4 personen
- 30 g boter
- 500 g zuurkool
- 1 dl riesling
- 2 zalmfilets
- 200 g crème fraîche
- 10 sprietjes bieslook
- 1 theelepel vloeibare honing
Bereiding
- in het onderste deel van de stoompan de boter laten smelten
- de zuurkool erin leggen en met 2 vorken lostrekken en door de boter scheppen
- de wijn erop schenken en aan de kook brengen
- deksel op de pan en 15 minuten op laag vuur laten stoven
- zalmfilets bestrooien met wat peper en zout
- leg de zalm in de mand boven de zuurkool, de zalm mag het kookvocht niet raken
- deksel er weer op en 4 minuten mee laten stomen
- dan de zalm eruit halen en warm houden
- als alles gaar is met een schuimspaan de zuurkool uit het vocht scheppen en over de borden verdelen
- op elk bord ook een zalmfilet leggen en tijdelijk afdekken met aluminiumfolie of in een hete oven bewaren
- op hoog vuur het vocht in de pan inkoken tot de helft
- dan de crème fraîche erdoor roeren en de bieslook er boven fijn knippen
- nog circa 2 minuten doorverwarmen
- alles op smaak brengen met wat peper, zout en een lepeltje honing
- schenk de saus deels over zalm en deels over zuurkool
Tip
- lekker met aardappelpuree.
Wijnadvies
- drink er de rest van de riesling bij