Zuurkool met gestoomde zalm in Rieslingsaus

 
Nodig voor 4 personen

  • 30 g boter
  • 500 g zuurkool
  • 1 dl riesling
  • 2 zalmfilets
  • 200 g crème fraîche
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 theelepel vloeibare honing


Bereiding

  1. in het onderste deel van de stoompan de boter laten smelten
  2. de zuurkool erin leggen en met 2 vorken lostrekken en door de boter scheppen
  3. de wijn erop schenken en aan de kook brengen
  4. deksel op de pan en 15 minuten op laag vuur laten stoven
  5. zalmfilets bestrooien met wat peper en zout
  6. leg de zalm in de mand boven de zuurkool, de zalm mag het kookvocht niet raken
  7. deksel er weer op en 4 minuten mee laten stomen
  8. dan de zalm eruit halen en warm houden
  9. als alles gaar is met een schuimspaan de zuurkool uit het vocht scheppen en over de borden verdelen
  10. op elk bord ook een zalmfilet leggen en tijdelijk afdekken met aluminiumfolie of in een hete oven bewaren
  11. op hoog vuur het vocht in de pan inkoken tot de helft
  12. dan de crème fraîche erdoor roeren en de bieslook er boven fijn knippen
  13. nog circa 2 minuten doorverwarmen
  14. alles op smaak brengen met wat peper, zout en een lepeltje honing
  15. schenk de saus deels over zalm en deels over zuurkool

 

Tip

  • lekker met aardappelpuree.

 

Wijnadvies

  • drink er de rest van de riesling bij